Kabare 19-23

Kabare 19-23

Övrig verksamhet / Kabare 19-23 / Ryssar

Ryssar

Efter vårens törstsläckande kabaré kommer vi i höst att ha hela tre stycken kvällar med "RYSSAR" på Scenen Pipersgatan 4.

Missa inte chansen att få uppleva några av Rysslands allra mest omtyckta författare och låtskrivare, på svenska, i Stockholm, på Kungsholmen! Dessutom
med ett underbart mingel i vår röda foajé.

När: 5/10. 9/11 & 7/12 2012. Programmet pågår 19-23 (med mingel emellan).
Biljetter kan med fördel förbokas på 08-6520801 /info@teaterdevill.com
Går också att köpa i dörren. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta kort!


Ordinarie pris 120:-
Reducerat pris för student/arbetslös/pensionär 100:-


 

Programmet:

Om tobakens skadlighet

av Anton Tjechov

Kaj

På en liten estrad i landsorten håller Iván Ivánovitj Njuchin ett föredrag för välgörande ändamål...eller, det är i alla fall så det är tänkt... Njuchins hustru, föreståndarinnan för en musikskola och en flickpension, har bestämt kvällens ämne; tobakens skadlighet. Men bakom ett torrt vetenskapligt föredrag blottas något annat. Livet tränger sig på...

 

Anton Tjechov skrev denna monologklassiker 1902. Bara två år före sin egen död 1904. Kaj Ahlgren gör 2012 ett undersökande arbete med Tjechovs texter.

Skådespelare: Kaj Ahlgren
Föreställningens längd: 20 min

Teater De Vills husband spelar musik av Vladimir Vysotskij

Förutom att arbeta som skådespelare, scenmästare, filmare och ljusdesigners på Teater De Vill har dessa musikaliska nedanstående personer bildat Teater De Vills husband.

På repertoaren finns låtar av den ryske estradpoeten Vladimir Vysotskij.

Jonas Sjögren, Camilla Eriksson, Kaj Ahlgren och Tove Österlund Nolskog

Anteckningar från ett källarhål

En monolog baserad på Fjodor Dostojevskijs roman med samma namn

En man har befriat sig från livets konventionella ok genom att leva och se tillvaron ifrån sitt källarhål. Men att ställa sig vid sidan av och hävda sin frihet kan ha ett högt pris. När mannen vill söka svar på sina filosofiska frågor blandar sig minnen från hans tidigare liv in. Vi följer h ur en middag på restaurang med en brokig kvartett går över styr. En humoristisk skildring av outsiderns kamp mellan att vara sig själv nog och att bli bekräftad och accepterad.

Ola

Med skratt och filosofiska resonemang går vår man en svår och underhållande match till mötes. Ola Björkman spelar mannen i källarhålet och de karaktärer som kommer till liv där.

Anteckningar från ett källarhål har tidigare spelats på Scenen Pipersgatan 4 samt på turné i landet.

Skådespelare: Ola Björkman
Regi: Eva Azcàrate
Musik och ljuddesign: Jonas Sjögren
Tekniker: Jonas Sjögren
Föreställningens längd: 45 min

Nutida rysk poesi

Olga Sedakova (f 1949) är författare, översättare och filolog. Nyligen gjordes en större svensk översättning av hennes dikter från 1970 talet och framåt. Samlingen Portar. Fönster. Valv.
Poetiskt och intellektuellt sökte hon sig till den alternativa kulturen. Hennes produktion är stor och hon anses av tongivande ryska kritiker vara den mest betydelsefulla poeten i sin samtid.

Uppläsare: Hanna Sundén

 

 

 

Välkomna in och bli vår sputnik!