Gästspel

Övrig verksamhet / Gästspel

Husets Herre

Skara Skolscen presenterar

Husets Herre

av Maxim Gorkij - en humoristisk tragedi om att våga leva.

Hur ska vi leva våra liv när föräldrars krav och förväntningar kolliderar med våra drömmar?

Handlingen i Husets Herre utspelar sig i familjen Bessemenovs hem där kärlek och livsglädje kämpar mot auktoritet och leda. När fostersonen förlovar sig med husets sömmerska ställs familjens dotter inför valet att ta sitt liv eller att ta tag i sitt liv. Efter ett misslyckat självmordsförsök kommer konflikterna upp till ytan och familjemedlemmarna måste välja mellan att vara närvarande i sina liv eller att fortsätta leva som förut.

Vår uppsättning tar upp problemet med att finna sin egen väg trots motstånd i form av föräldrars tryck och omgivningens krav. Trots att pjäsen fyller hundra år i år så är den fortfarande lika aktuell, den berättar om föräldrars svårigheter med att uppfostra sina barn och de ungas försök att hitta en egen identitet och ett sätt att leva.

Konflikter inom familjen och oförmåga att ta tag i sitt liv är problem som är tidlösa, säger Maja Olsson, pjäsens regissör. Hur kommer det sig att så många unga människor tar till självmord, anorexi och att skära sig själva? Pjäsen rymmer både denna problematik men även viljan till liv, kärlek och glädje.

Premiären hålls i Skara den 28 april. Sen ger vi oss ut på turné till Mariestad 3,4 maj, Göteborg 7,8 maj, Stockholm 10,11 maj och Umeå 14,15 maj. Föreställningen är 2,5 h med paus.

För mer information
vänligen kontakta Linnéa Engström, pressansvarig, på telefon 073-577 89 98
linnea_engstrom@hotmail.com