Gästspel

Övrig verksamhet / Gästspel

La Bohéme

La Bohéme

Scensångarna spelar La Bohème under april på Scenen Pipersgatan 4.
För mer info och bokning av biljetter se http://biljett.esoj.se/ alternativt www.scensang.dinstudio.se

NORMAL

NORMAL

Operagruppen Gli Appassionati är en nystartad operagrupp i Stockholm, med stor förkärlek för italiensk opera. Gruppen gör nu ett gästspel på scenen Pipersgatan 4, med en nedkortad version av Bellinis kända opera Norma som fokuserar på kärleksdramat mellan de två prästinnorna Norma och Adalgisa och den romerske konsuln Pollione.

Othello

Othello

av William Shakespeare

the CHET BAKER

the CHET BAKER

Den 13 maj 1988 föll Chet Baker från ett hotellrum i Amsterdam. På hotellrummet hittades en påse heroin, ett trumpetmunstycke och en tom flaska sirap. Först dagar senare förstod man att det inte var ännu en påtänd junkie utan jazzlegenden Chet Baker som var död. Föll han, tog han livet av sig, blev han knuffad ? Rykterna och myterna har varit många. Av allt att döma föll han som resultat av heroinet - the flying drug.

Den itu sågade damen

Den itu sågade damen

Spelas: 26, 27, 31 jan och 1 feb kl.19.00
Medverkande: Hanna Sudden Sundén, Lottie Karlsson, Caroline Lund, Saskia Oljelund Kjellberg
Biljetter bokas på 073-598 03 34 eller teatergaia(at)hotmail.com

SNAPSHOT

SNAPSHOT

Snapshot är en unik improvisationsföreställning, så långt från teatersportens gags och hysteri man kan komma. Inspirationen till denna, aldrig tidigare spelade form, har Ad lib hämtat från Unexpected productions, en av USA:s mest framstående improvisationsteatrar.

FN-inspektören

FN-inspektören

Pjäsen är en nyskrivning av Gogols Revisorn. Den utspelas i en före detta Sovjetrepublik. Korruptionen frodas och valfusket är genomfört som system. Hit kommer en inspektör från FN. Förvirring uppstår, förebyggande insatser (mutor) sätts in. Inspektören flirtar grovt med såväl presidentens hustru som dotter. Mutor och dotter försvinner han med i en helikopter som skaffats fram av regeringen. Slutet blir som det blir – knappast lyckligt.

Pjäsen ges av Teater Järva. Premiär 8 mars 2008.
Spelas: 8, 9, 10 mars kl.19.00

Brudarna

Brudarna

Fyra skådespelerskor strålar samman och river gemensamt sitt hår. Det finns ingen dramatik skriven för dem, för deras munnar och själar. Det de vill se måste också finnas! Då skapas Brudarna. Fyra kvinnor väntar vid altaret på sin brudgum. Under tiden syr kostymören Nils Harning fram fyra olika kvinnoroller. Iklädda dessa karaktärer kryssar skådespelerskorna sedan fram mellan världsdramatiken och egna texter. Mellan Madonnan, Modern, Älskarinnan och Horan.

Att vara du och bror med Jesus

Att vara du och bror med Jesus

Jesus har precis blivit tillfångatatagen av romarna. Några av hans bröder träffas, efter att ha hört nyheten. Den svåra frågan är: vad ska de ta sig till?

Bagarna

Bagarna

Bagarna är en följetongskomedi om fyra människor som, i bostadsbristens Stockholm, tillsammans flyttar in i ett övergivet bageri. Kruxet är bara att de dessutom måste låtsas att vara bagare, för att kunna bo kvar.

Husets Herre

Husets Herre

Hur ska vi leva våra liv när föräldrars krav och förväntningar kolliderar med våra drömmar?

Häxjakten

Häxjakten

Handlingen utspelar sig år 1692 i det amerikanska nybyggarsamhället Salem i Massachusetts, USA. Det tunga jordbruksarbetet och den stränga religionen var detta samhälles två lagar, allt som var roligt, lustfyllt och sinnligt var förbjudet. Några unga flickor i byn blir anklagade för häxeri, en häxprocess startar och domstolen flyttar in i kyrkan. De anklagade flickorna, som är fyllda av skräck inför det straff som väntar dem, skyller ifrån sig och pekar ut andra svagare individer i samhället som djävulens anförvanter. Strax är hela byn indragen i en storm av anklagelser, motanklagelser och avrättningar…

Kalimarimba

Kalimarimba

Kalimarimba består av 5 musiker som spelar typiska indianska akustiska instrument blandat med moderna. Konserten efterföljs av mingel med bar, tilltugg och trevligt sällskap. Välkomna till Scenen Pipersgatan 4.

Jag är den galopperande svensken

Jag är den galopperande svensken

En tvåmannamonolog av Viktor Björnberg om att bli en galopperande svensk.
Delvis fritt efter romanen Den galopperande svensken av Sture Dahlström.

Under mörka kvällen

Under mörka kvällen

I Under mörka kvällen träffas tjejerna Irma och Rakel. De stöter ihop en sen kväll, utanför en liten nedsläckt butik. Ingen av dem har blivit upphämtade efter sina fritidsaktiviteter. Och ingen tycks heller vara på väg att hämta dem. Vad är det som händer egentligen? Har tiden kanske stannat? Eller sitter deras föräldrar bara fast i bilkö?!?

Myten

Myten

Vargen är förälskad i månen.
Månen kan inte leva utan vargens ylande.
De hyser en enorm kärlek till varandra,
men kan inte visa den för någon.
Det är inte meningen att de ska vara samman,
säger Lucy och försöker
hela tiden separera de två älskande.

WOYZECK

WOYZECK

Teater Rolf startades nu, hösten 2007 och Woyzeck!
En barnteaterpjäs för vuxna är deras första projekt
Woyzeck! en barnteaterpjäs för vuxna.

Speldatum: 5 dagar; onsdag-söndag, 12-16 december.
Speltid: 19:30, ca 70 min

Bokning av biljetter eller förköp:

teaterrolf(at)gmail.com eller ring: 0739 78 29 42

Fånge W 189 68 Deasy

Fånge W 189 68 Deasy

Annika Östberg tar oss, via breven, med på en resa från C. I. W, California Institution for Women, ett delstatsfängelse i Kalifornien, genom intre och yttre landskap.

Anteckningar från ett källarhål

Anteckningar från ett källarhål

En monolog baserad på Dostojevskis roman i dramatisering av Ola Björkman.
Kan verkligen en självrannsakande människa hysa någon som helst aktning inför sig själv? Även om det fanns tid att förvandlas till något annat skulle jag inte vilja det. Jag tycker inte om naturlagarna. Civilisationen framkallar hos människan endast en känslornas mångsidighet och absolut ingenting mera. Jag är inget annat än en mus, dock med överdriven självrannsakan.

La Bohème

La Bohème

Scensångarna spelar La Bohème under april på Scenen Pipersgatan 4.
För mer info och bokning av biljetter se http://biljett.esoj.se/ alternativt www.scensang.dinstudio.se

Rubys minnen av Bessie Smith

Rubys minnen av Bessie Smith

En pjäs baserad på intervjuer med artisten Ruby Walker.

Ruby, kör- och balettflicka, tar oss via sina minnen med på turnérandet med Bessie - Empress of the Blues, genom deras vänskaps inre och yttre landskap. Från premiären i Chicago i maj 1924 på The Avenue Theater, genom turnérandets med och motgångar, besöken på Buffet Flats under förbudstidens dagar, möten med Ku Klux Klan, papperslösheten och varietéerna fram till Bessies död i en bilolycka och den därpå följande myten.

Kung Oidipus

Kung Oidipus

I pjäsen förflyttas vi till staden Thebe i kris under den grekiska antiken – eller vänta nu … till en ond dröm? Kung Oidipus lägger all kraft på att lösa stadens svåra problem, hitta den som mördade hans hustrus förre make kung Laios och skapa ordning … vilket obönhörligt driver honom allt närmare den fasansfulla sanning som han varit ovetande om

Men jag då

Men jag då

En föreställning om att synas inför sig själv och andra. Många gånger en inte helt lätt balansgång. Men vad händer när vi vågar släppa taget? Teater Femfemmans första uppsättning Men jag då är ett resultat av vår utbildning på Studio Meisner.

Mustaparta Ensemble

Mustaparta Ensemble

Isak Mustaparta levde i Torneå under slutet av 1700-talet till början av 1800-talet. Tillsammans med sina kompanjoner, bönder från trakten, byggde han i smyg från stadens borgare, ett däckat skepp.  Med hjälp av skeppet kunde Mustaparta med sina män sedan segla till Stockholm för att sälja tjära från trakten. I utbud tog de med sig säd och annat som behövdes på landsbygden under nödåren.

Mustaparta var en hjälte, Tornedalens egen Robin Hood som genom sitt modiga agerande lyckades förbättra levnadsförhållanden hos folket på landsbygden. Han valdes till slut även till en riksdagsman.

KÄRLEKENS KYLSKÅP

KÄRLEKENS KYLSKÅP

HÖSTPRIMÖRERNA presenterar KÄRLEKENS KYLSKÅP
med scener ur Bobby Fischer bor i Pasadena av Lars Norén, Standard Selection av Agneta Pleijel, Rika barn leka bäst av Carin Mannheimer, Fordringsägare av August Strindberg

Acting class

Acting class

Kurs i skådespeleri med Jeffrey Glickman från The Actors Gym!
Succén fortsätter i oktober/november

Komedi i kvällningen med Höstprimörerna

Komedi i kvällningen med Höstprimörerna

komedi i kvällningen

Live and unplugged

Live and unplugged

Engelskt gästspel om musik, miljö och olja
Scenen på Pipersgatan 4 presenterar Live and unplugged, ett engelskt gästspel med Yasmine van Wilt, dramatiker, aktivist, singer-songwriter. Som den kända sångerskan Antoinette La Fontaine presenterar hon sitt nya album ”live and unplugged” dvs akustiskt, utan förstärkning. Det handlar om den förödande olyckan för tre år sedan när BP:s oljerigg Deepwater Horizon exploderade i Mexikanska Golfen. Vad var det som hände? Och hur påverkas människorna som bor där? Detta är hennes berättelse om oljan.

Min mamma heter Ernst

Min mamma heter Ernst

Teater Fama presenterar en historia om en dotter och hennes mamma. På scenen står en skådespelare med en docka. Hilma var dotter till 1880-talsförfattaren Victoria Benedictsson, som skrev romaner, noveller och teaterpjäser under pseudonymen Ernst Ahlgren. I sin hemliga dagbok skrev Victoria om dottern: - Jag kan inte hålla av henne. Jag hatar henne nästan. Det här är Hilmas historia. En berättelse om kärleken till en mamma som väljer bort sitt barn.