Sunil Munshi

Medarbetare / Sunil Munshi
Sunil Munshi

Utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg 1995-99. Medverkande i ett flertal uppsättningar på Backa teater och på Göteborgs Stadsteater. Bland annat medverkat som skådespelare på Teater Giljotin i produktioner som Zoo story, the Total fucking death experience (Giljotin), Frihetens behag, Västra kajen, Crazy Jerrys mobila disco (Stockholms Stadsteater), De sju städerskorna, Gustav III (Dramaten).

Sunil har även medverkat i ett antal film- och TV produktioner bla Vingar av glas, Livet i 8 bitar, Bror och Syster, Förortsungar, Tusenbröder och Stieg Larssons Milleniumtriologi.

Han regidebuterade våren 2010 med Bernard Marie Koltés Negerns och hundarnas kamp på Teater Giljotin. Sedan dess har han hunnit regissera flera produktioner bl a succén Hjärterhus av Elsie Johansson som gick för 40 utsålda hus och (Fucking) Måsen av Tjechov, båda för Uppsala Stadsteater, Bernardas hus i Hågelbyparken.

På Teater De Vill spelade Sunil i Bent och Guds älskare. Har även funnits med i teaterns administration och arbetat med kulturförmedling.

Sunil Munshi har arbetat med följande produktioner:

Producentassisten: SkadeGlädjen

Skådespelare: Bent, Guds älskare